Cum stergem istoricul din Google Chrome, in mod automat

Dupa cum bine stim deja, Google pastreza un istoric semnificativ al activitatii noastre pe internet folosind browserul Google Chrome. Datorita unei actualizari recente, acum exista posibilitatea de a sterge istoricul cautarilor in mod automat, la un anumit interval de timp prestabilit.

De foarte mult timp, Google stocheaza informatii legate de activitatea noastra pe internet folosind browserul Chrome, pe serverele companiei, pentru a ne afisa in mod cat mai corect rezultatele dorite, pentru a depista interesele noastre si a ne afisa reclamele specifice acestora.

Acum cu ultimul update aparut, putem sterge toate informatiile din istoricul nostru de cautare in mod automat, fara a mai fi nevoiti sa facem acest lucru manual. Pentru aceasta, va trebui sa intram pe myactivity.google.com, sa accesam functia “Go to your web and app activity” din partea de sus a paginii, iar de acolo sa alegem “Choose to delete automatically”.

In pasul final, va trebui sa alegem “Keep for 3 months” sau “Keep for 18 months”, aceasta insemnand timpul pentru care istoricul cautarilor noastre sa fie pastrat.

NOTA: Acest proces functioneaza momentan doar in cazul in care avem interfata browser-ului setata in limba engleza. Din cate se stie, este doar o chestiune de timp pana cand functia va fi introdusa si in limba romana sau alte limbi.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *